Jablečno-hruškový koláč s tvarohem a drobenkou


Ingredience

na drobenku
280 g polohrubé mouky30 g mandlové mouky
150 g másla
140 g krupicového cukru
6 g kypřicího prášku
1 vejce
na tvarohovou vrstvu
250 g tvarohu100 g zakysané smetany
1 vejce
80 g krupicového cukru
kůra z 1 citrónu
3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
na hruškovo-jablečnou vrstvu
4 menší jablka2 hrušky
2 lžičky skořice
40 g krupicového cukru
3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Postup
1.Jako první si připravte tvarohovou náplň smícháním tvarohu, zakysané smetany, vajíčka, cukru a citrónové kůry. Nakonec metlou důkladně přišlehejte pudinkový prášek. Předehřejte troubu na 170°C (pravý horký vzduch).
2.Dále si oloupejte a nastrouhejte jablka a hrušky, přidejte skořici, cukr, pudinkový prášek a smíchejte.
3.Nyní je čas připravit drobenku, která bude zároveň i základem koláče.
4.Do velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte mandlovou mouku a vmíchejte vejce, následně pomocí konečků prstů zapracujte na kostky pokrájené studené máslo až vám vznikne drobenková konzistence.
5.Plech vystříkejte olejem nebo vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
6.Polovinu drobenky natlačte na dno formy, dále naneste vrstvu hrušek a jablek (ovoce částečně vyždímejte, ať není moc mokré), trochu šťávy uvnitř však ponechte - tu vsákne přidaný pudinkový prášek.
7.Na ovocnou vrstvu vlijte tu tvarohovou a nakonec vršek posypte zbývající drobenkou.
8.Pečte cca 45 minut.










Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz