Jablečno-hruškový koláč s tvarohem a drobenkou

20220923_184542.jpg
20220923_184632.jpg
Ingredience
 19x28 cm

na drobenku

280 g polohrubé mouky
30 g mandlové mouky
150 g másla
140 g krupicového cukru
6 g kypřicího prášku
1 vejce

na tvarohovou vrstvu

250 g tvarohu
100 g zakysané smetany
1 vejce
80 g krupicového cukru
kůra z 1 citrónu
3 lžíce vanilkového pudinkového prášku

na hruškovo-jablečnou vrstvu

4 menší jablka
2 hrušky
2 lžičky skořice
40 g krupicového cukru
3 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Postup

1.Jako první si připravte tvarohovou náplň smícháním tvarohu, zakysané smetany, vajíčka, cukru a citrónové kůry. Nakonec metlou důkladně přišlehejte pudinkový prášek. Předehřejte troubu na 170°C (pravý horký vzduch). 2.Dále si oloupejte a nastrouhejte jablka a hrušky, přidejte skořici, cukr, pudinkový prášek a smíchejte. 3.Nyní je čas připravit drobenku, která bude zároveň i základem koláče. 4.Do velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte mandlovou mouku a vmíchejte vejce, následně pomocí konečků prstů zapracujte na kostky pokrájené studené máslo až vám vznikne drobenková konzistence.
5.Plech vystříkejte olejem nebo vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. 6.Polovinu drobenky natlačte na dno formy, dále naneste vrstvu hrušek a jablek (ovoce částečně vyždímejte, ať není moc mokré), trochu šťávy uvnitř však ponechte - tu vsákne přidaný pudinkový prášek. 7.Na ovocnou vrstvu vlijte tu tvarohovou a nakonec vršek posypte zbývající drobenkou. 8.Pečte cca 45 minut.
20220923_160130.jpg 20220923_163142.jpg 20220923_163521.jpg 20220923_163658.jpg 20220923_163801.jpg 20220923_163910.jpg 20220923_172412.jpg 20220923_185302.jpg 20220923_184540.jpg 20220923_184634.jpg

Připravte si ještě