Italské houbové rizoto


Ingredience
3 x 
300 g rýže Carnaroli (lze použít i Arborio)
250 ml bílého vína
45 g sušených hub
sůl
pepř
hrst strouhaného parmazánu
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
cca 1,2 litru kuřecího vývaru (příp. zeleninového)
tymián
listová petržel
1 malá cibule
10cm kousek pórku
250 ml bílého vína
45 g sušených hub
sůl
pepř
hrst strouhaného parmazánu
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
cca 1,2 litru kuřecího vývaru (příp. zeleninového)
tymián
listová petržel
1 malá cibule
10cm kousek pórku
Postup
1.Nejprve si připravte sušené houby tak, že je zalijete horkým vývarem. Použila jsem sušené hřiby a lišky. Poté si pokrájejte cibuli a pórek nadrobno, rozpalte pánev a na olivovém oleji nechte na mírném plameni zesklovatět.
2.Nyní přidejte rýži (neproplachujte ji), zvyšte plamen a promíchejte. Přilijte víno a nechte zredukovat.
3.Houby vyndejte z vývaru a podle potřeby pokrájejte. Tento vývar nyní přilijte k rýži, dejte však pozor na usazeniny na dně mísy, mohou tam být nečistoty z hub.
4.Rizoto promíchejte, přidejte tymián, sůl, pepř a houby. Snižte teplotu a za častého míchání vařte cca 30 minut. Po celou dobu vaření průběžně přilévejte vývar.
5.Výsledkem by měla být rýže uvařená na skus a krémová konzistence.
6.Jakmile bude rizoto hotové, odstavte a přimíchejte parmazán, petržel a kousek másla.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz