Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Italské houbové rizoto

Mezinárodní kuchyně
IMG_20190302_135113.jpg
Ingredience
3 x 
300 g rýže Carnaroli (lze použít i Arborio)
250 ml bílého vína
45 g sušených hub
sůl
pepř
hrst strouhaného parmazánu
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
cca 1,2 litru kuřecího vývaru (příp. zeleninového)
tymián
listová petržel
1 malá cibule
10cm kousek pórku

 

Postup

1.Nejprve si připravte sušené houby tak, že je zalijete horkým vývarem. Použila jsem sušené hřiby a lišky. Poté si pokrájejte cibuli a pórek nadrobno, rozpalte pánev a na olivovém oleji nechte na mírném plameni zesklovatět. 2.Nyní přidejte rýži (neproplachujte ji), zvyšte plamen a promíchejte. Přilijte víno a nechte zredukovat. 3.Houby vyndejte z vývaru a podle potřeby pokrájejte. Tento vývar nyní přilijte k rýži, dejte však pozor na usazeniny na dně mísy, mohou tam být nečistoty z hub.
4.Rizoto promíchejte, přidejte tymián, sůl, pepř a houby. Snižte teplotu a za častého míchání vařte cca 30 minut. Po celou dobu vaření průběžně přilévejte vývar. 5.Výsledkem by měla být rýže uvařená na skus a krémová konzistence. 6.Jakmile bude rizoto hotové, odstavte a přimíchejte parmazán, petržel a kousek másla.
IMG_20190302_125000.jpg IMG_20190302_130813.jpg IMG_20190302_131728.jpg IMG_20190302_134843.jpg IMG_20190302_134926.jpg IMG_20190302_135106.jpg

Připravte si ještě