Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Hovězí hamburger v domácí housce

Mezinárodní kuchyně
DSC_0489.jpg
Ingredience
6 x 
700 g hovězího krku
půlka menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky worcestrové omáčky
sůl
pepř
1 lžička dijonské hořčice
1 žloutek
hladkolistá petržel
1 lžíce olivového oleje

na dokončení

sýr
zelenina (salát, okurka, rajče, cibule...)
dresink ze zakysané smetany
cibulová remuláda s tymiánem

Postup

1.Hovězí maso namelte v mlýnku na maso. Dejte ho do ledničky a nechte vychladit.  2.Cibuli nakrájejte najemno, stroužek česneku prolisujte. Maso dejte do mísy a přidejte cibuli, česnek, worcestrovou omáčku, žloutek, dijonskou hořčici a ochuťte solí a pepřem. Vše společně promíchejte a vytvořte rukama šest placiček.  3.Každou masovou placičku potřete z obou stran olivovým olejem. Rozpalte gril. 4.Maso grilujte z každé strany asi minutu a půl až dvě minuty. Mělo by být zvrchu opečené a uvnitř zůstat lehce růžové. 5.Maso vyndejte na talíř a nechte chvilku odpočinout. Mezitím si rozkrojte domácí housky.
6.Maso vložte do housky a naplňte dle libosti. Přidejte sýr (ten hned na maso, aby se lehce roztekl), zeleninu, oblíbený dresink, třeba dresink ze zakysané smetany nebo cibulovou remuládu s tymiánem. 7.Přiklopte a můžete podávat například s domácími hranolkami z trouby
DSC_0481.jpg DSC_0482.jpg DSC_0485.jpg DSC_0486.jpg DSC_0488.jpg DSC_0490.jpg

Připravte si ještě