Hovězí hamburger v domácí housce


Ingredience
6 x 
700 g hovězího krku
půlka menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky worcestrové omáčky
sůl
pepř
1 lžička dijonské hořčice
1 žloutek
hladkolistá petržel
1 lžíce olivového oleje
zelenina (salát, okurka, rajče, cibule...)
dresink ze zakysané smetany
cibulová remuláda s tymiánem
půlka menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky worcestrové omáčky
sůl
pepř
1 lžička dijonské hořčice
1 žloutek
hladkolistá petržel
1 lžíce olivového oleje
na dokončení
sýrzelenina (salát, okurka, rajče, cibule...)
dresink ze zakysané smetany
cibulová remuláda s tymiánem
Postup
1.Hovězí maso namelte v mlýnku na maso. Dejte ho do ledničky a nechte vychladit.
2.Cibuli nakrájejte najemno, stroužek česneku prolisujte. Maso dejte do mísy a přidejte cibuli, česnek, worcestrovou omáčku, žloutek, dijonskou hořčici a ochuťte solí a pepřem. Vše společně promíchejte a vytvořte rukama šest placiček.
3.Každou masovou placičku potřete z obou stran olivovým olejem. Rozpalte gril.
4.Maso grilujte z každé strany asi minutu a půl až dvě minuty. Mělo by být zvrchu opečené a uvnitř zůstat lehce růžové.
5.Maso vyndejte na talíř a nechte chvilku odpočinout. Mezitím si rozkrojte domácí housky.
6.Maso vložte do housky a naplňte dle libosti. Přidejte sýr (ten hned na maso, aby se lehce roztekl), zeleninu, oblíbený dresink, třeba dresink ze zakysané smetany nebo cibulovou remuládu s tymiánem.
7.Přiklopte a můžete podávat například s domácími hranolkami z trouby.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz