Hovězí guláš

Ingredience
4 x 
3 cibule
1 kg hovězího předního masa (použila jsem krk)
2 lžíce oleje nebo sádla
voda (cca 1 l)
sůl
pepř
majoránka
sladká paprika
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce másla a 2 lžíce hladké mouky na jíšku
1 kg hovězího předního masa (použila jsem krk)
2 lžíce oleje nebo sádla
voda (cca 1 l)
sůl
pepř
majoránka
sladká paprika
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce másla a 2 lžíce hladké mouky na jíšku
Postup
1.Cibule nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na větší kostky.
2.V hrnci rozpalte olej nebo sádlo. Poté vsypte cibuli. Nechte ji na středním plameni orestovat. Dejte si záležet, aby byla cibulka hezky do zlatova opečená, ale ne spálená, dodá guláši barvu.
3.Na cibulku nasypte maso. Nechte ho ze všech stran opéct a poté zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Přidejte prolisovaný česnek a lžíci protlaku. Vše společně promíchejte.
4.Nyní vše společně uvařte do změknutí. Na vaření jsem použila tlakový hrnec a trvalo mně to 20 minut. Pokud budete vařit v normálním hrnci, bude to trvat zhruba hodinu a půl. Záleží ale na použitém mase.
5.Když je maso měkké, připravte si tmavší jíšku za použití másla a hladké mouky. Jíšku vařte na středním plameni a stále míchejte. Když je jíška připravená, přidejte ji do hrnce k masu. Vše společně promíchejte a už jen krátce provařte a případně ještě dochuťte.
6.Podávejte s těstovinami, knedlíkem či chlebem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz