Dýňové noky se šalvějovým máslem a daňčí svíčkovou

6.jpg
7.jpg
Ingredience
2 x 

na noky

330 g dýňového pyré
180 g polohrubé mouky
1 žloutek
sůl
pepř
20 g parmazánu
2 lžíce másla
10 lístků šalvěje

na kapustičky

150 g růžičkové kapusty
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
půl lžíce balsamikového krému

na svíčkovou

1 daňčí svíčková
olivový olej
čerstvé bylinky (tymián, majoránka, saturejka)
sůl
pepř
1 lžíce másla

Postup

1.Nejdříve si připravte dýňové pyré. Máslovou dýni (můžete použít i hokaido) si oloupejte, nakrájejte na větší kostky a pečte přikryté do změknutí (zhruba 30 minut na 200 °C). 2.Zatímco se peče dýně, si naložte maso. Daňčí svíčkovou očistěte, osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a obalte v posekaných bylinkách. Nechte v uzaviratelné misce marinovat. 3.Když je dýně měkká, nechte ji zchladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. 4.Ve větší míse smíchejte pyré, mouku, žloutek, strouhaný parmazán, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválejte hada, kterého nakrájejte na stejné kousky. 5.Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou pomocí vidličky vytvarujte. 6.Vložte do osolené vroucí vody. Po vyplavání noků je vařte ještě jednu minutu a poté zceďte. 7.Nyní si v pánvi nechte rozpustit máslo společně se šalvějí, kterou opečte dozlatova a poté vsypte noky. Promíchejte a nechte chvilku společně restovat. 
8.Teď si troubu předehřejte na 190 °C. Rozpalte si pánev a zprudka opečte svíčkovou ze všech stran. Přidejte lžíci másla, nechte ho rozpustit a pomocí lžíce polévejte maso.  9.Pánev sundejte z plotny, vložte pečicí sondu a dejte péct do trouby, dokud nebude mít maso uvnitř 57 °C. 10.Poté maso vyndejte a přendejte do uzaviratelné nádoby a nechte odpočinout. 11.Růžičkovou kapustu vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Poté zceďte a nakrájejte na poloviny. Rozpalte si další pánev, přilijte olivový olej a kapustičky orestujte dozlatova. Osolte, opepřete a přilijte balsamikový krém. Několikrát na pánvi prohoďte.  12.Na talíř si dejte noky, na ně růžičkovou kapustu, posypte parmazánem, naskládejte svíčkovou nakrájenou na plátky a posypte vločkovou solí.
1.jpg 4.jpg 3.jpg 8.jpg 2.jpg 5.jpg

Připravte si ještě