Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Dýňové kari s kuřecím masem

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSCN112183.jpg
Ingredience
4 x 
1 dýně hokkaido
2 papriky
400 g kuřecích prsou
600 ml kokosového mléka
sůl
pepř
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce červené kari pasty
kokosový olej
plocholistá petržel
bazalka
1 cm zázvoru
chilli paprička

Postup

1.Nejprve si nakrájejte dýni na kostičky, dejte do zapékací mísy, promíchejte s kokosovým olejem a dejte péct do trouby na cca 20 minut dozlatova. 2.Mezitím si rozpalte wok s kokosovým olejem a přidejte pokrájený zázvor a chilli papričku, kmín a kurkumu, promíchejte a přidejte i kari pastu.
3.Krátce zarestujte a přidejte nakrájené kuřecí maso a papriku nakrájenou na proužky. 4.Restujte a přidejte opečenou dýni. 5.Osolte, opepřete a zalijte kokosovým mlékem. 6.Nechte odpařit, aby se pokrm zahustil a nakonec přisypte posekané bylinky. Podávejte s rýží.
DSCN1120.jpg DSCN1124.jpg

Připravte si ještě