Dýňová bábovka z celozrnné mouky


Ingredience

240 g celozrnné špaldové mouky
180 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
3 lžičky skořice
2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
150 g kokosového cukru
50 ml javorového sirupu
50 ml agávového sirupu
360 g dýňového pyré
3 vejce
1 lžička jedlé sody
200 ml oleje
180 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
3 lžičky skořice
2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
150 g kokosového cukru
50 ml javorového sirupu
50 ml agávového sirupu
360 g dýňového pyré
3 vejce
1 lžička jedlé sody
200 ml oleje
Postup
1.Předehřejte si troubu na 180 °C.
2.Do menší mísy vsypte obě mouky, kypřicí prášek, skořici, perníkové koření, zázvor a špetku soli a promíchejte.
3.Do velké mísy vlijte olej, přilijte oba sirupy, vsypte cukr a šlehejte asi dvě minuty, poté postupně přišlehávejte vejce. Nakonec přišlehejte i sodu a dýňové pyré.
4.To jsem si připravila dopředu z mramorové dýně a dýně hokkaido. Dýně jsem oloupala, vyndala semínka a nakrájela na větší kostky, položila na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C do změknutí. Po vychladnutí jsem rozmixovala na pyré.
5.Nakonec přimíchejte moučnou směs a těsto přendejte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
6.Pečte cca 1 hodinu. Poté nechte alespoň 15 minut zchladnout ve formě, poté bábovku můžete z formy vyklopit.










Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz