Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Dušená hovězí kližka

20140923_103506.jpg
Ingredience
4 x 
700 g hovězí kližky
100 g špeku
1 velká cibule
2 lžíce hnědého cukru
2 mrkve
1/4 celeru
500 ml červeného vína
300 ml vody nebo vývaru
sůl
pepř
3 bobkové listy
rozmarýn
2 lžíce hladké mouky

Postup

1.Na troše olivového oleje si orestujte na proužky pokrájený špek nebo slaninu. Přidejte cibuli pokrájenou na půlkolečka a restujte dozlatova až hněda. 2.Zasypte trochou hnědého cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Přihoďte pokrájenou mrkev na kolečka a celer na kostky a vše promíchejte a restujte. 3.Potom si kližku nakrájejte na větší kostky, přidejte k zelenině a opečte ze všech stran. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a posekaný rozmarýn.
4.Zalijte červeným vínem a nechte ho vyvařit. Pak dolejte vodou nebo vývarem a duste na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny, záleží samozřejmě na mase. 5.Když je maso měkké, poprašte hladkou moukou a pod pokličkou ji nechte propařit. Potom přidejte plotnu na vyšší stupeň a mouku provařte. Pokud máte hrnec vhodný do trouby, klidně duste maso v troubě. Podávejte s bramborovou kaší, kroketami, knedlíkem nebo bramborovými noky.
20140923_082414.jpg 20140923_083732.jpg

Připravte si ještě