Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Domácí vafle

Rychlá jídla
DSC_0926.jpg
Ingredience
8 x 

na těsto

3 vejce
2 a půl hrnku mléka
1/3 hrnku oleje
3 lžičky cukru krupice nebo vanilkového cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z půlky vanilkového lusku
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky

na dokončení

marmeláda
nutela
šlehačka
javorový sirup
ovoce

Postup

1.Oddělte si žloutky od bílků a bílky dejte do vyšší nádoby na šlehání. Žloutky dejte do větší mísy. 2.Ke žloutkům přilijte mléko a olej. Společně prošlehejte ruční metlou. 3.Nyní přisypte cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vanilku. Pokud nemáte vanilkovou pastu ani lusk, nahraďte cukr krupici vanilkovým cukrem.  4.Vše společně důkladně prošlehejte. 5.Bílky vyšlehejte s pár zrnky soli dotuha. Přidejte ke směsi a lehce zapracujte, aby vznikla kompaktní hmota. 6.Rozehřejte si vaflovač a vymažte ho olejem. Vafle v něm opékejte dozlatova. 7.Podávejte potřené marmeládou, nutelou, polité javorovým sirupem, dozdobené ovocem nebo jen tak samotné, posypané moučkovým cukrem.
DSC_0922.jpg DSC_0932.jpg DSC_0925.jpg DSC_0927.jpg