Domácí vafle
Ingredience
8 x
na těsto
3 vejce2 a půl hrnku mléka
1/3 hrnku oleje
3 lžičky cukru krupice nebo vanilkového cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z půlky vanilkového lusku
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
na dokončení
marmeládanutela
šlehačka
javorový sirup
ovoce
Postup
1.Oddělte si žloutky od bílků a bílky dejte do vyšší nádoby na šlehání. Žloutky dejte do větší mísy.
2.Ke žloutkům přilijte mléko a olej. Společně prošlehejte ruční metlou.
3.Nyní přisypte cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vanilku. Pokud nemáte vanilkovou pastu ani lusk, nahraďte cukr krupici vanilkovým cukrem.
4.Vše společně důkladně prošlehejte.
5.Bílky vyšlehejte s pár zrnky soli dotuha. Přidejte ke směsi a lehce zapracujte, aby vznikla kompaktní hmota.
6.Rozehřejte si vaflovač a vymažte ho olejem. Vafle v něm opékejte dozlatova.
7.Podávejte potřené marmeládou, nutelou, polité javorovým sirupem, dozdobené ovocem nebo jen tak samotné, posypané moučkovým cukrem.
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz