Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Domácí játrová paštika

IMG_20190223_084457_resized_20190223_033740369.jpg
Ingredience
 19x28 cm
500 g kuřecích nebo kachních jater
1 cibule
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
50 ml smetany ke šlehání
50 g + 1 lžíce másla
hrst sušených brusinek
hrst plátků loupaných mandlí

Postup

1.Játra očistěte a nakrájejte na větší kostky. Na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidejte provensálké bylinky (rozmarýn, bazalka, tymián, oregáno) a chvíli společně restujte až začne koření vonět. 2.Poté přidejte nakrájená játra. Restujte dokud nejsou játra na povrchu opečená dozlatova a uvnitř ještě lehce růžová.
3.Sundejte z plotny a rozmixujte do hladka společně se smetanou ke šlehání a dvěma lžícemi másla. Ochuťte solí a pepřem. 4.Nakonec přidejte sušené brusinky a mandle. Dejte do mističky, zalijte rozpuštěným máslem a nechte v ledničce zatuhnout.
IMG_20190221_193806_resized_20190223_033736034.jpg IMG_20190221_195236_resized_20190223_033739343.jpg IMG_20190221_200722_resized_20190223_033738325.jpg IMG_20190223_084444_resized_20190223_033737229.jpg DSCN5815.jpg DSCN5810.jpg

Připravte si ještě