Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Chilli con carne

Mezinárodní kuchyně
DSCN4338.jpg
Ingredience
4 x 
řepkový olej
500 g mletého hovězího masa
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 konzerva loupaných rajčat
konzerva kukuřice (nemusí být)
1 stroužek česneku
100 g slaniny
100 g choriza
1 konzerva červených fazolí 
2 KL kakaa
třtinový cukr (dle chuti, záleží na kyselosti rajčat a protlaku)
sůl
pepř
1 chilli paprička 
plocholistá petržel
2 PL rajského protlaku
200 ml masového vývaru

Postup

1.Na rozpáleném oleji opečte na kostky nakrájenou slaninu a po chvilce přidejte i pokrájené chorizo a mleté maso. Společně důkladně orestujte dozlatova. Přidejte na drobné kostky pokrájenou papriku (více barev), chilli papričku a posekaný česnek. 2.Krátce společně opečte, zalijte vývarem a přilijte konzervu rajčat, popř. konzervu kukuřice. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném plameni, dokud nebudou papriky skoro měkké (cca 10 minut), pak přidejte i fazole a rajský protlak a ještě poduste přibližně 10 minut.
3.Nyní do chilli přidejte kakao a dle chuti cukr. Nakonec přimíchejte pokrájenou petrželku.  4.Podávejte s opečenými tortillami, chlebem nebo rýží. Hodí se i kopeček zakysané smetany a strouhaný sýr.
DSCN2463.jpg DSCN4343.jpg

Připravte si ještě