Bryndzové halušky s uzeným bokem

Mezinárodní kuchyně
20230220_123510.jpg
Ingredience
6 x 

Na těsto

1 kg oloupaných, najemno nastrouhaných brambor
2 vejce
2 lžičky soli
polohrubá mouka

Na dokončení

1 lžíce vepřového sádla
300 g uzeného boku
125 g bryndzy
190 g zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
petrželka

Postup

1.Brambory si oloupejte a nastrouhejte najemno. 2.K bramborám ihned přidejte vejce, sůl a polohrubou mouku. Tu přidávejte postupně, do té doby, dokud nebudete mít těsto požadované konzistence, viz. foto. 3.Mezitím si dejte do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Když začne voda vřít, přes síto tvořte halušky přímo do vařicí vody. Přidávejte vždy po částech. 4.Když halušky vyplavou, nechte je ještě tak tři minuty vařit. Poté sítem vyberte do mísy. Takto postupně protlačte všechno těsto.
5.Do hotových halušek přidejte sádlo a promíchejte. Halušky se vám tak neslepí. 6.Uzený bok nakrájejte na kostičky a opečte na panvi. 7.Nyní smíchejte v misce brynzu, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehaní. Můžete použít ruční metlu. 8.Zamíchejte do halušek a ochuťte solí a pepřem. 9.Na talíři podávejte s opečeným bokem a petrželkou.
20230220_120031.jpg 20230220_120028.jpg 20230220_120627.jpg 20230220_122312.jpg 20230220_123035.jpg 20230220_123502.jpg 20230220_123508.jpg

Připravte si ještě