Bryndzové halušky s uzeným bokem


Ingredience
6 x 
Na těsto
1 kg oloupaných, najemno nastrouhaných brambor
2 vejce
2 lžičky soli
polohrubá mouka
2 vejce
2 lžičky soli
polohrubá mouka
Na dokončení
1 lžíce vepřového sádla
300 g uzeného boku
125 g bryndzy
190 g zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
petrželka
300 g uzeného boku
125 g bryndzy
190 g zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
petrželka
Postup
1.Brambory si oloupejte a nastrouhejte najemno.
2.K bramborám ihned přidejte vejce, sůl a polohrubou mouku. Tu přidávejte postupně, do té doby, dokud nebudete mít těsto požadované konzistence, viz. foto.
3.Mezitím si dejte do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Když začne voda vřít, přes síto tvořte halušky přímo do vařicí vody. Přidávejte vždy po částech.
4.Když halušky vyplavou, nechte je ještě tak tři minuty vařit. Poté sítem vyberte do mísy. Takto postupně protlačte všechno těsto.
5.Do hotových halušek přidejte sádlo a promíchejte. Halušky se vám tak neslepí.
6.Uzený bok nakrájejte na kostičky a opečte na panvi.
7.Nyní smíchejte v misce brynzu, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehaní. Můžete použít ruční metlu.
8.Zamíchejte do halušek a ochuťte solí a pepřem.
9.Na talíři podávejte s opečeným bokem a petrželkou.







Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz