Bezlepkový pomerančový koláč s borůvkami

Vaříme zdravě
DSCN2754.jpg
Ingredience
 Ø 20 cm
70 g hladké kukuřičné mouky
30 g kukuřičného škrobu
50 g mletých pistácií
50 g mletých mandlí
80 g krupicového cukru
2 vejce
1/2 lžičky vanilky
30 ml šťávy z pomeranče
kůra z 1 pomeranče
70 ml olivového oleje
9 g prášku do pečiva
špetka soli
125 g borůvek
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

1.Troubu si předehřejte na 175 °C (pravý horký vzduch). Formu o průměru 20 cm si vymažte - já použila olej ve spreji. 2.Do robota dejte bílky se špetkou soli a začněte šlehat, jakmile budou už trochu pevné, přidejte cukr a dál šlehejte dotuha. 3.Dále po jednom přidejte žloutky, poté pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej. 4.Nyní postupně přisypávejte suché přísady počínaje kukuřičnou moukou, dále škrob, prášek do pečiva a následně i mleté ořechy a pomerančovou kůru. Nakonec přilijte pomerančovou šťávu a vanilku a robot můžete vypnout.
5.Borůvky obalte ve škrobu a ručně přimíchejte k těstu. To vlijte do připravené formy a dejte do trouby. Pečte cca 30 minut, poté formu přikryjte alobalem, aby se koláč už neopékal zvrchu a dopečte cca 10 minut. 
DSCN2743.jpg DSCN2744.jpg DSCN2745.jpg DSCN2746.jpg DSCN2747.jpg DSCN2750.jpg DSCN2752.jpg DSCN2755.jpg

Připravte si ještě