Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Bažant na divoko

DSC_0915.jpg
Ingredience
4 x 
bažant
2 větší cibule
100 g slaniny
4 bobkové listy
pár kuliček celého pepře
pár kuliček nového koření
pár kuliček jalovce
větvička rozmarýnu
sůl
pepř
1 lžíce oleje
2 lžíce másla

Postup

1.Nejdříve si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na klínky. Slaninu nakrájejte na kostičky.  2.Očištěného bažanta osolte a opepřete ze všech stran. 3.Pekáč, ve kterém budete bažanta péct, dejte nejprve na sporák a rozpalte v něm lžíci oleje. Poté přidejte cibuli a slaninu a nechte společně restovat.  4.Když je cibule lehce do zlatova, přidejte bažanta a ze všech stran ho opečte. Přidejte větvičku rozmarýnu a podlijte vodou. 5.Přendejte do trouby vyhřáté na 160°C. Bažanta pečte do změknutí. Bude to trvat zhruba 2 až 2 a půl hodiny.
6.Bažanta průběžně kontrolujte a když bude potřeba, podlijte opět trochou vody. 7.Když je bažant měkký, přidejte do pekáče máslo a vyndejte z trouby. 8.Podávejte s bramborovým či houskovým knedlíkem, s dušeným zelím nebo špenátem.
DSC_0909.jpg DSC_0912.jpg DSC_0913.jpg DSC_0918.jpg