Bažant na divoko

Ingredience
4 x 
bažant
2 větší cibule
100 g slaniny
4 bobkové listy
pár kuliček celého pepře
pár kuliček nového koření
pár kuliček jalovce
větvička rozmarýnu
sůl
pepř
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 větší cibule
100 g slaniny
4 bobkové listy
pár kuliček celého pepře
pár kuliček nového koření
pár kuliček jalovce
větvička rozmarýnu
sůl
pepř
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
Postup
1.Nejdříve si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na klínky. Slaninu nakrájejte na kostičky.
2.Očištěného bažanta osolte a opepřete ze všech stran.
3.Pekáč, ve kterém budete bažanta péct, dejte nejprve na sporák a rozpalte v něm lžíci oleje. Poté přidejte cibuli a slaninu a nechte společně restovat.
4.Když je cibule lehce do zlatova, přidejte bažanta a ze všech stran ho opečte. Přidejte větvičku rozmarýnu a podlijte vodou.
5.Přendejte do trouby vyhřáté na 160°C. Bažanta pečte do změknutí. Bude to trvat zhruba 2 až 2 a půl hodiny.
6.Bažanta průběžně kontrolujte a když bude potřeba, podlijte opět trochou vody.
7.Když je bažant měkký, přidejte do pekáče máslo a vyndejte z trouby.
8.Podávejte s bramborovým či houskovým knedlíkem, s dušeným zelím nebo špenátem.




Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz